Coach Training Feel-Strong kinderen

 

Coach- Training Feel Strong voor kinderen

Waltman Gym heeft al ruime ervaring met het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen en volwassenen. Al ruim tien jaar organiseren Marcel en Melanie Waltman de Feel Strong-training voor kinderen die begeleiding krijgen bij jeugdhulpverlening De Boei. Ook zijn er veel basisscholen die de groepscursus Feel Strong met een klas hebben gevolgd.
Het is ook mogelijk dat kinderen zich direct individueel bij Waltman kunnen aanmelden voor een coach-training Feel Strong. Met nog meer aandacht voor de individuele deelnemer. Omdat het voor iederéén belangrijk is om stevig in de schoenen te staan!

De maatschappij waarin de jeugd nu opgroeit, staat bol van (negatieve) verleidingen. Het vraagt van kinderen en jongeren dat ze sterk in hun schoenen staan om voor zichzelf op te komen. Groepsgedrag op het schoolplein, in de buurt, bij de sportclub, in het uitgaansleven, op het werk of onderweg naar school: overal komen ze in aanraking met uitdagingen, verleidingen en confrontaties.
Feel Strong voor iedereen

Tijdens de half uurs lessen doen we veel praktijkoefeningen in de gym, maar er wordt ook theoretisch gewerkt.  Deze combinatie wordt door de deelnemers als zeer positief ervaren.

Kinderen kunnen in lastige situaties komen waar zij niet voor kiezen. Bijvoorbeeld: gepest worden op school of sportclub. Ouders die gescheiden zijn, verlies van een belangrijk iemand of het kind wordt lastig begrepen door zijn omgeving waardoor het kind ongewenst gedrag vertoont.

Voor het kind kan er o.a. worden gewerkt aan de volgende punten: grenzen aangeven, stevig staan, weerbaarheidstechnieken, zelfverdediging, conflictvermijding, signaleren en hulp vragen en keuzes maken.  Hoewel deze training voor elk kind goed is om te volgen, is het in het bijzonder geschikt voor kinderen die zich veiliger willen voelen; assertiever willen worden; geplaagd worden; zich zekerder willen voelen; zich beter willen concentreren; het moeilijk vinden om grenzen aan te geven. Kinderen die snel boos worden en de confrontatie zoeken, of anderen plagen kunnen ook enorm gebaat zijn bij de coach-training Feel Strong. De kinderen worden zich bewust van hun eigen ik en hun omgeving. Deze coach-training is niet hetzelfde als de basisschooltraining die wordt aangeboden. Deze coach-training is veel meer op het individuele kind gericht, terwijl de schooltraining zich voornamelijk op het groepsproces richt.

Aanmelden 

Voordat een kind start met de coach-training vindt er eerst een intake gesprek plaats. Aan de hand van het gesprek zal er een training op maat worden gemaakt. Tussendoor is er contact met de ouders/verzorgers.
Op gewenste en afgesproken tijdstip zullen de coach-trainingen worden aangeboden. We starten eerst met 5  coach-trainingen van een half uur. Daarna wordt er met ouders gekeken om het te verlengen of om het kind binnen 1 van de groepslessen mee te laten draaien.

Wordt u op advies door een hulpverlener doorverwezen om de coach-training bij ons te volgen? Dan nemen wij in overleg met u ook contact op met uw behandelde hulpverlener. Wij werken samen met verschillende hulporganisaties binnen Bunschoten.

Rots en Water

Marcel Waltman is een gecertificeerde Rots & Water trainer. Deze vorm van training past hij toe in zijn Feel Strong training. Zie voor meer informatie en vergoedingen onder Rots & Water.