Volwassenen

Vitaal & Fit 50+ (senioren)

Vitaal & Fit is een gezellige groepsles voor elke actieve 50-plusser. Het sporten vindt plaats in een vriendelijke en ontspannen omgeving. Bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen krijgt u alle aandacht van de professionele coach. 

Als u een dagje ouder wordt, is het belangrijk om in beweging te blijven. Wellicht bent u al heel actief en wilt u dit blijven, maar misschien wilt u juist graag in beweging komen! In beide gevallen is de groepsles uitermate geschikt. U werkt aan uw lenigheid, flexibiliteit, evenwicht en uithoudingsvermogen.

Fitness

Klassieke krachttraining. IJzer… dumbells, barbells, bankjes, squatracks, kettelbels, bumpers en ga zo maar door. Deze tak behoeft weinig uitleg. In tegenstelling tot alle andere disciplines die we aanbieden worden fitnesstrainingen minder in groepsverband aangeboden. Vrij trainen is elke dag mogelijk van 8.30 tot 22.00 uur.  

Maar omdat we op alle disciplines verdieping aan willen brengen, bieden we toch ook bij de Fitness een paar groepslessen aan. Probeer eens een lesje NTC Power of Healthy Choice. Ook is het mogelijk om een van onze fitnesscoaches te boeken als personal trainer.

Bokszak Training

De term doet van alles vermoeden. Deze training noemen we daarom kortweg vaak ‘the bags’: een kickboks- en/of bokstraining op de bokszak. De training wordt in groepsverband gegeven, maar elke deelnemer heeft een eigen bokszak waarmee gewerkt wordt. 

Zeer populair onder onze leden, vooral omdat zaktraining een mooi evenwicht biedt tussen werken aan het uithoudingsvermogen en aan de motoriek (stoot- & traptechnieken).

Obstacle Training

In groepsverband trainen op het plein, strand of in het park. Obstacle Training wisselt voortdurend tussen fitness en cardio (interval training), waardoor je al in een heel korte periode je grenzen flink verlegt. Door dit in de buitenlucht te doen is het effect nog groter dan dat je binnen gaat sporten. 

Obstacle Training werkt aan conditie, kracht, souplesse en explosiviteit. En dat met het eigen lichaam als belangrijkste tool. Door deze lessen te volgen ben jij bijvoorbeeld goed voorbereid op een run.

B&K Training

Kom in supershape! Cardio challenge, krachtexplosies, boksmoves. Veel power, veel fun en heel veel resultaat. De les bestaat uit een stevige warming-up gevolgd door een aantal oefeningen waarin we spieren versterken, conditie verbeteren, het vetgehalte omlaag brengen en de souplesse verbeteren. 

We maken gebruik van bokszakken, plyo boxen, medicine balls, pull up bars, elastieken ter ondersteuning, bosu balls en sand bags. Zoals je ziet is het een les die gevarieerd, explosief en super uitdagend is. Je kunt op alle niveaus meedoen en zodoende je lichaam op alle punten verbeteren.

NTC Low Impact (Nike Training)

Een groepsles op opzwepende muziek waarbij de intensiteit een drempel lager ligt dan de NTC Mid les. Tijdens deze les zal er minder worden gesprongen dan bij de andere lessen. Er wordt meer gebruik gemaakt van verschillende attributen zoals; steps, dumbells, schijven, elastieken en eigen lichaamsgewicht. Iedere week ligt het accent op een andere spiergroep. Er is ook aandacht voor het verstevigen van de rugspieren en andere blessuregevoelige lichaamsplekken.   

Deze les is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor personen die graag willen sporten maar niet te intensief wegens lichamelijke klachten. Ook geschikt als opstap om later in de andere lessen in te stromen. Leeftijd niet belangrijk… Iedereen is welkom in deze les!

NTC mid impact (Nike Training)

Een uitdagende groepsles op opzwepende muziek waar het niveau net weer iets hoger ligt, maar toch goed vol te houden is. Deze les ligt tussen de NTC Low Impact en NTC HIIT in. Tijdens deze les werken we regelmatig met elastieken, dumbells en schijven. 

Je werkt aan krachtopbouw, spierversterking waardoor je minder snel blessures oploopt. Je verbrandt veel calorieën en je verbetert je conditie.

NTC HIIT (Nike Training)

Tijdens deze les werken we aan je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Wij dagen we je uit om over je grens te gaan. High impact oefeningen wisselen we af met low impact oefeningen. We doen pittige intervaloefeningen met een hoge naverbranding. Iedere week is de les anders en maken wij er één groot feest van. 

Zoek jij een les waarbij je wordt uitgedaagd en los gaat op de muziek? Kom dan meedoen met de NTC HIIT training. Na deze les voel jij je topfit. Hoge en lange naverbranding!

NTC Power (Nike Training)

Het accent in deze les ligt bij kracht opbouwen. Je werkt met gewichten zoals halterstangen, schijven, dumbells en kettelbels. De zwaarte van de oefeningen en gewichten wordt aangepast aan jouw niveau. De uitdaging ligt in het opbouwen van technieken in de oefeningen zodat jij veilig en effectief leert trainen. Combineer deze les met de NTC HIIT lessen en jij gaat zeker verschil merken aan je lijf. 

Je wordt fitter, sterker, hebt minder blessures, krijgt meer vormen en houdt je gewicht onder controle. Je bent gewaarschuwd, want deze les is verslavend. Zeer geschikt voor mannen en vrouwen.