Kinderen

KidsCombat

Tijdens Kidscombat komen diverse sporten naar voren zoals judo, boksen en zelfverdediging. Alles wordt tijdens de les in spelvorm aangeboden. Kinderen werken aan samenwerken, concentratie, zelfvertrouwen, luisterhouding, motoriek en respect voor elkaar. 

Deze les is geschikt voor jongens en meisjes.

Kickboksen

Voor kinderen vanaf 11 jaar bieden wij kickboksen aan. Tijdens de les dragen ze volledige bescherming. Er wordt niet naar het hoofd gewerkt. Sparren komt alleen voor bij kinderen die al langer kickboksen beoefenen en hierbij wordt hoofdbescherming gedragen voor de veiligheid. 

Respect voor elkaar en de leraar staat dan ook hoog tijdens deze les.

Judo

Niet voor niets stellen artsen voor om kinderen op judo te doen. Alles wat belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind komt bij judo aan bod. In samenwerking met Theo Meijer Sport bieden wij judo aan binnen Waltman Gym. Een paar keer per jaar worden er 600-puntentoernooien georganiseerd. Hierbij kunnen de judoka’s een medaille of een beker winnen. 

Zien wij dat judo jou goed ligt, dan zullen wij voorstellen om bij Theo Meijer Sport in het wedstrijdteam verder te gaan.

Pencak Silat

Pencak silat is dé verdedigingskunst van Indonesië. Sinds de oudheid bestaat de noodzaak om jezelf te leren verdedigen. Dit geldt natuurlijk ook voor de bewoners van het Indonesische eilandenrijk. Aangenomen wordt dat eeuwen geleden priesters en monniken technieken ontwikkelden om zichzelf te verdedigen. Hierbij bestudeerden zij het gedrag van dieren, met in het bijzonder de overlevingstechnieken. 

Ook nu nog geven wij aan sommige technieken dieren benamingen, zoals harimau of macan (tijger), ular (slang), monjet of keteh (aap) en manyang (wesp).
Pencak Silat is een inspirerende les en kun je bij Waltman Gym al vanaf 7 jaar volgen.

Feel-Strong

De naam zegt het al, tijdens deze les leer je hoe je jezelf kunt verdedigen. Maar ook: hoe ga je met elkaar om, hoe voorkom je een conflict, hoe moet je reageren. Door het aanleren van een aantal technieken sta je steviger, straal je zekerheid uit, heb je respect voor anderen en kom je op voor jezelf. En niet te vergeten: je leert jezelf te beheersen, in plaats van er op af gaan met een grote mond.  

Deze les is geschikt voor alle kinderen. Ẅe leven helaas in een maatschappij waarin we conflicten niet helemaal kunnen voorkomen. We kunnen ze daar wel bij helpen.

Tijdens de Feel-Strong lessen gebruiken we elementen uit Rots & Water training. Zie voor meer informatie op de website onder Feel-Strong Rots & Water.

Voor kinderen die o.a. naar het middelbaar onderwijs gaan bieden wij in samenwerking met jeugdhulpverlening De Boei de Feel-Strong Training aan. Klik op onderstaande link voor meer informatie. 

http://www.deboeibunschoten.nl/weerbaarheidstraining-feel-strong